Zdravý ríbezľový koláč

Zdravý ríbezľový koláč

Jednoduchý koláč z iba 4 ingrediencií je tou pravou desiatou v prípade, že ste sa rozhodli urobiť niečo pre svoje telo.

Budete potrebovať:

  • ⅓ šálky tapioka perál
  • ½ šálky vody
  • 200 ml ríbezľovej alebo inej ovocnej šťavy
  • 6 šálok ríbezlí

Postup prípravy:

  • V hrnci zmiešajte perle tapioky s vodou a pomaly zahrievajte.
  • Pridajte ovocnú šťavu a priveďte zmes do varu.
  • Pridajte 2 šálky ríbezlí, za stáleho miešania nechajte zmes zredukovať. Tento proces trvá zhruba 5 minút.
  • Zložte z platničky a vmiešajte zvyšnú časť ríbezlí.
  • Nechajte 5 – 10 minút vychladiť.
  • Zmes nalejte do koláčovej formy a prikryte potravinovou fóliou.
  • Vložte na pol hodiny do mrazničky.
  • Koláč podávajte s domácou vanilkovou zmrzlinou, môžete ho dosladiť napríklad pomocou kyslej smotany s trochou javorového sirupu.
koláč s ríbezľovou náplňou a pláty cesta na povrchu
Zdroj foto: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.