Ríbezľový koláč s pudingom

Ríbezľový koláč s pudingom

Letné osvieženie si vďaka mrazeným ríbezľam môžete dopriať aj uprostred zimy! Je len na vás, kedy si pochutnáte na vitamínovej bombe, ktorá navyše dodáva energiu a čistí organizmus.

Budete potrebovať:

Na základ koláča:

  • 4 žĺtky
  • 30 dkg hladkej múky
  • 20 dkg masla
  • 1 lyžička sódy
  • 3 lyžice krupicového cukru

Na náplň:

  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 25 dkg mletého cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 vanilkové pudingy
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • pol kila umytých a osušených ríbezlí

Postup prípravy:

  • Žĺtky trite s cukrom, až zmení farbu na svetlo žltú.
  • Pomaly a postupne primiešajte zmäknuté maslo a múku so sódou.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Nachystajte si nádobu na koláč, vymažte ju maslom a vysypte múkou alebo strúhankou.
  • Do nádoby na pečenie dajte polovicu cesta.
  • Teraz si nachystajte náplň: bielky šľahajte so štipkou soli v tuhý sneh. Počas šľahania pomaly prisypávajte mletý cukor a vanilkové cukry.
  • Postupne do bielka vmiešajte puding.
  • Opatrne do vzniknutej zmesi vmiešajte aj olej.
  • Takto vzniknutú zmes rozotrite rovnomerne na cesto.
  • Na zmes rozložte ríbezle.
  • Hore nastrúhajte zvyšok cesta alebo ozdobte snehom.
  • Pečte trištvrte hodiny.
  • Po upečení a vychladnutí môžete koláč posypať mletým cukrom.
pečený koláč so smotanovou náplňou s ríbezľami a bielkovým snehom
Zdroj foto: sororessa.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.