Črepníkový koláč s ríbezľami

Črepníkový koláč s ríbezľami

Tieto ríbezľové koláče sú najlepšou voľbou pre každého začiatočníka. Odpadá váženie prísad, skrátka len zosypete alebo zlejete z hrnčeka potrebné prísady.

Budete potrebovať:

Na prípravu celého koláča:

  • 1 vajce
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček ríbezlí
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • tuk na vymazanie podľa potreby.

Postup prípravy:

  • Čerstvé ríbezle zbavte väčších stopiek, umyte a nechajte uschnúť.
  • Hrnčekom si odmerajte množstvo cukru, múky, oleja a mlieka.
  • Všetko premiešajte v mise na cesto.
  • Na záver opatrne vmiešajte aj ríbezle.
  • Cesto nalejte na vymastený plech a pečte vo vyhriatej rúre.
koláč s ríbezľovou náplňou a kusmi cesta na povrchu
Zdroj foto: seitanismymotor.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.