Vločkové fašírky so šošovkou patria medzi obľúbené pokrmy. Ak ste ich ešte nikdy neskúšali, za ochutnanie by rozhodne stáli. Tento variant receptu je obohatený o ovsené vločky a úžasnú omáčku.
Ingrediencie:
- 2 a ½ hrnčeka vody
- 1 hrnček hnedej šošovky
- 3 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 hrnček nakrájaných šampiňónov
- 1 hrnček nakrájaného rapíkatého zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- ¾ hrnčeka jemných ovsených vločiek
- ½ hrnčeka polohrubej múky
- 1 lyžička bazalky
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušenej cibule
Na omáčku:
- ¼ hrnčeka kečupu
- ¼ hrnčeka trstinového cukru
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice barbecue omáčky
Postup:
- Šošovku si uvarte v 2 a ½ hrnčeku vody. Za 20-30 minút je hotová.
- Na olivovom oleji si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte šampiňóny, nadrobno nasekaný zeler, cesnak a varte, kým šampiňóny nezmäknú a voda z nich sa neodparí (asi 5-10 minút).
- Rúru si predhrejte na 175 °C.
- Uvarenú šošovku dajte do mixéra a rozmixujte tak, aby ešte nejaká štruktúra zostala.
- Zmiešajte zmes cibule a šampiňónov, ovsené vločky, múku, bazalku, korenie, soľ, sušenú cibuľu so šošovkou a vytvorte cesto.
- Z cesta vytvorte placky a vyskladajte ich na vymastený plech.
- Karbonátky dajte piecť na 20 minút do rúry.
- V hrnci si zmiešajte kečup, cukor, horčicu, barbecue omáčku a priveďte do varu.
- Varte asi 5 minút.
- Po 20 minútach fašírky potrite ¼ hrnčekom omáčky.
- Pečte ešte ďalších 10 minút.
- Karbonátky z ovsených vločiek podávajte so zvyškom omáčky.