Nie je nad lahodný kúsok čerstvého chleba. Pripravte si ho doma podľa vlastných predstáv. Pokojne ho obohaťte semienkami. Podávajte napríklad so svojou obľúbenou nátierkou.
Ingrediencie:
- ¾ hrnčeka teplej vody
- 1 balíček instantného droždia
- 1 a ½ hrnčeka múky z prosa
- 1 hrnček tapiokového škrobu
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice xantánovej gumy
- 1 lyžička soli
- ½ prášku do pečiva
- 3 veľké vajcia (rozšľahané)
- 2 lyžice olivového alebo iného rastlinného oleja
- 1 lyžička jablčného octu
Postup:
- Zmiešajte si droždie s vodou a nechajte 5 minút odstáť.
- Do mixéra si vsypte múku z prosa, škrob, cukor, gumu, soľ, prášok do pečiva a rozmixujte.
- Potom zmes vsypte do robota, pridajte vodu s droždím, vajcia, olej, ocot a všetko dôkladne prehnetajte.
- Bochník si dajte do pekáča (potretého olejom) o veľkosti asi 20x10x10 cm.
- Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte ho vykysnúť do dvojnásobnej veľkosti.
- Rúru si predhrejte na 180 °C.
- Dajte piecť na zhruba 45 minút.