Bezlepkový chlieb z prosa a tapioky

Bezlepkový chlieb z prosa a tapioky

Nie je nad lahodný kúsok čerstvého chleba. Pripravte si ho doma podľa vlastných predstáv. Pokojne ho obohaťte semienkami. Podávajte napríklad so svojou obľúbenou nátierkou.

Ingrediencie:

  • ¾ hrnčeka teplej vody
  • 1 balíček instantného droždia
  • 1 a ½ hrnčeka múky z prosa
  • 1 hrnček tapiokového škrobu
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice xantánovej gumy
  • 1 lyžička soli
  • ½ prášku do pečiva
  • 3 veľké vajcia (rozšľahané)
  • 2 lyžice olivového alebo iného rastlinného oleja
  • 1 lyžička jablčného octu

Postup:

  • Zmiešajte si droždie s vodou a nechajte 5 minút odstáť.
  • Do mixéra si vsypte múku z prosa, škrob, cukor, gumu, soľ, prášok do pečiva a rozmixujte.
  • Potom zmes vsypte do robota, pridajte vodu s droždím, vajcia, olej, ocot a všetko dôkladne prehnetajte.
  • Bochník si dajte do pekáča (potretého olejom) o veľkosti asi 20x10x10 cm.
  • Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte ho vykysnúť do dvojnásobnej veľkosti.
  • Rúru si predhrejte na 180 °C.
  • Dajte piecť na zhruba 45 minút.
chlieb bez lepku
Zdroj: kingarthurflour.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.