Chcete ďalšie recepty pre teplovzdušnú fritézu? Cibuľové krúžky sú obľúbenou krčmovou špecialitou na pivo. Skvele tiež pasujú k burgeru.
Ingrediencie:
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička údené papriky
- 1/4 lyžičky soli
- 1 veľké vajcia
- 1 lyžica vody
- 1 hrnček strúhanky
- 1 veľká sladká cibuľa
- olej na potretie
Dip:
- 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/4 lyžičky papriky
Postup:
- Cibuľu si nakrájajte na zhruba centimetrové kolieska.
- Múku, údenú papriku a štipku soli si zmiešajte.
- Do druhej misky si dajte rozmiešané vajcia a vodou.
- Do tretej misky potom dajte strúhanku.
- Krúžky obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Pečte na 190 °C dozlatista (cca 10 minút).
- Dip si vytvorte zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Servírujte s dipom.