Máte chuť na ázijskú kuchyňu? Vyskúšajte obľúbené jarné závitky plné zeleniny a kreviet.
Ingrediencie:
- 2 a ½ lyžice sezamového oleja
- 2 hrnčeky nakrúhanej kapusty
- 1 hrnček mrkvy nakrájané na tenké a úzke rezančeky
- 1 hrnček na rezančeky nakrájanej červenej papriky
- 120 g olúpaných a vypitvaných kreviet
- ¾ hrnčeka na rezančeky nakrájaných hrachových strukov
- ¼ hrnčeka nasekaného čerstvého koriandra
- 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
- 2 lyžice rybej omáčky
- ¼ lyžičky rozdrveného červeného korenia
- 8 ks (20×20 cm) ryžového papiera
- 1/2 hrnčeka sladké chilli omáčky
Postup:
- Na panvici si rozohrejte lyžicu a pol oleja.
- Pridajte kapustu, mrkvu, červenú papriku a restujte asi minútu, minútu a pol.
- Zmes nechajte vychladiť.
- Vo veľkej mise si zmiešajte zeleninovú zmes s hráškom, krevetami, koriandrom, limetkovou šťavou, červeným korením a rybou omáčkou.
- Ryžový papier si nechajte podľa návodu na obale zmäknúť, a potom ho naplňte zmesou.
- Skladajte ho prvýkrát po stranách, a potom rolujte, aby zmes vo vnútri dobre držala.
- Konce ryžového papiera navlhčite vodou, aby sa prilepili.
- Dajte smažiť po 4 ks do fritézy na 6-7 minút.
- Servírujte so sladkou čili omáčkou.