Chrumkavý karfiol s dipom môže byť skvelé lákadlo ako ľahká večera alebo desiata.
Ingrediencie:
- 3 lyžice kečupu
- 2 lyžice štipľavej omáčky (ostrého kečupu)
- 1 veľký bielok
- 3/4 hrnčeka strúhanky
- 1/2 hlavy karfiolu
- olej na potretie
- 1/4 hrnčeka (nízkotučné) kyslej smotany
- 1 lyžica nadrobenej nivy
- 1 malý strúčik cesnaku
- 1 lyžička červeného vínneho octu
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- soľ
Postup:
- Karfiol si nakrájajte na menšie ružičky.
- Obaľte ich v kečupe zmiešanom s ostrým kečupom a bielkami.
- Následne ich obaľte v strúhanke zmiešanej s trochou soli a korenia.
- Vymažte prvú polovicu karfiolu pri 160 °C 20 minút.
- Potom osmažte druhú časť karfiolov.
- Medzitým, čo sa karfioly vyprážajú, si pripravte dip zmiešaním kyslej smotany, nivy, korenia a vínneho octu.
- Osmažené karfioly potrite olejom.
- Karfiol si vychutnajte spolu s týmto dipom.