Marinovaný bravčový bôčik

Marinovaný bravčový bôčik

Naším ďalším tipom, ako využiť pomalý hrniec , je pomaly pečený bôčik. Pokiaľ máte záľubu v tučnom mäse, potom vám tento recept určite urobí veľkú radosť.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika

Na omáčku:

  • 1 l vody
  • 1 lyžička prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice cukru
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice červeného vína
  • 1 kúsok celej škorice
  • 1 hviezdička anízu
  • štipka kardamóm

Marináda:

  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice medu
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 6 lyžice sójovej omáčky
  • ½ lyžičky chilli plátkov

Postup:

  • Všetky ingrediencie na omáčku dajte do pomalého hrnca, pridajte naporciovaný bôčik.
  • Varte na nízky stupeň 6 hodín.
  • Potom bôčik vyberte, osušte a ugrilujte do chrumkava zo všetkých strán.
  • Ingrediencie na marinádu si zmiešajte v hrnci a priveďte do varu.
  • Bôčik podávajte podliaty marinádou.
bôčik v marináde
tastesbetterfromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.