Máte chuť na slanú dobrotu? Čo by ste povedali lahodným pomaly pečeným rebrám? Tento recept je vhodným doplnkom nielen k pivu.
Ingrediencie:
- 2 menšie kúsky bravčových rebierok
- soľ a korenie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžička chilli prášku
- ⅔ hrnčeka barbeque omáčky
- ⅓ hrnčeka jablčného octu
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- ⅓ hrnčeka ananásového džemu
- ¼ hrnčeka kečupu
- 2 jarné cibuľky
Postup:
- Rebrá si umyte a osušte, osoľte, okoreňte, posypte čili práškom.
- Zmiešajte si ocot s polovicou barbaque omáčky, prelisovaným cesnakom a zázvorom.
- Rebrá spolu s rozmiešanou zmesou dajte do pomalého hrnca a varte asi 7-8 hodín.
- Nakoniec budeme grilovať.
- Nachystajte si gril a rozohrejte ho.
- Mäso si položte na alobal, potrite z oboch strán kečupom zmiešaným s ananásovým džemom a zvyškom barbeque omáčky.
- Grilujte 3-5 minút, nakoniec posypte na kolieska nakrájanou cibuľkou.