Varenie v pomalom hrnci dodá hovädziemu mäsu tú pravú šťavu. Ak milujete hovädzie na víne, ako je napríklad boeuf bourguignon, potom to bude vaša srdcovka.
Ingrediencie:
- 1 a ½ kg hovädzích kostí
- soľ a korenie
- 1 lyžica oleja
- 1 hrnček suchého červeného vína
- 10 hrnčekov vody
- 1 veľká cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 1 stonka stopkového zeleru
- 4 vetvička petržlenu
- 3 vetvička tymiánu
- 1 bobkový list
- ½ lyžičky čierneho korenia
Postup:
- Kosti si osoľte a opetrite, na rozohriatom oleji chvíľu orestujte za všetkých strán.
- Podlejte vínom, 2 hnky vody a nechajte prejsť varom.
- Potom podlejte zvyškom vody, pridajte všetku zeleninu a korenie.
- Varte asi 6 hodín pri miernom vare.