Hovädzia pečienka v pomalom hrnci

Hovädzia pečienka v pomalom hrnci

Varenie v pomalom hrnci dodá hovädziemu mäsu tú pravú šťavu. Ak milujete hovädzie na víne, ako je napríklad boeuf bourguignon, potom to bude vaša srdcovka.

Ingrediencie:

  • 1 a ½ kg hovädzích kostí
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica oleja
  • 1 hrnček suchého červeného vína
  • 10 hrnčekov vody
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 4 vetvička petržlenu
  • 3 vetvička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Postup:

  • Kosti si osoľte a opetrite, na rozohriatom oleji chvíľu orestujte za všetkých strán.
  • Podlejte vínom, 2 hnky vody a nechajte prejsť varom.
  • Potom podlejte zvyškom vody, pridajte všetku zeleninu a korenie.
  • Varte asi 6 hodín pri miernom vare.
hovädzie na víne z pomalého hrnca
dinnerthendessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.