Pomaly dusené bravčové koleno

Pomaly dusené bravčové koleno

Toto pomaly pečené bravčové koleno sa od kosti krásne oddeľuje. Oproti iným receptom na koleno je výnimočný v tom, že sa pripravuje na ázijský spôsob.

Ingrediencie:

  • 1 bravčové koleno
  • ½ hrnčeka tmavej sójovej omáčky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • ¼ hrnčeka čínskeho (ryžového) vína na varenie
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 3 póry
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru (cca 5 cm dlhý)
  • 2 hrnčeky huby Shiitake
  • ½ lyžičky guličiek čierneho korenia
  • 5 hviezdičkiek anízu

Postup:

  • Zo všetkých tekutých prísad, cukru a cesnaku si vytvorte marinádu, do ktorej na noc koleno naložte.
  • Druhý deň si na dno hrnca nakrájajte pór a huby Shiitake.
  • Navrch dajte koleno a podlejte marinádou vodou tak, aby bolo koleno do ¾ ponorené.
  • Nakoniec pridajte guličky korenia a hviezdičky anízu.
  • Varte na vysoký stupeň 7-8 hodín.
  • Vydusenú šťavu nakoniec nechajte na panvičke zredukovať, aby nadobudla na hustote.
bravčové koleno z pomalého hrnca
sbs.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.