Bezlepkové tvarohové muffiny z červenej repy

Bezlepkové tvarohové muffiny z červenej repy

Červený zamat, ktorý sa zrodil v newyorskom hoteli Waldorf Astoria. Preslávil sa natoľko, že si získava pozornosť ďalšími experimentmi. Tentokrát vzniká s využitím prírodného zafarbenia červenej repy. Tvarohový krém na muffiny im dodá tú pravú korunu.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček pyré z červenej repy (asi 2 predvarené repy)
  • ½ hrnčeka kešu krému
  • ½ hrnčeka kakaového prášku
  • ⅛ hrnčeka javorového sirupu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia
  • ⅓ hrnčeka nasekanej tmavej čokolády

Na krém:

  • 150 g polotučného tvarohu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • maliny na ozdobu

Postup:

  • Ak máte zakúpenú predvarenú repu, stačí ju rozmixovať pomocou tyčového mixéra.
  • Pokiaľ máte čerstvú repu, uvarte ju v hrnci s malým množstvom vody v šupke (trvá to asi 30 minút).
  • Pyré z repy zmiešajte s krémom z kešu, javorovým sirupom, kakaom, kypriacim práškom, vanilkou a všetko spolu rozmixujte do hladka.
  • Pridajte vajcia a mixujte ďalších 10 sekúnd navyše.
  • Cesto nalejte do formičiek na muffiny do ¾ ich objemu.
  • Pečte pri 175 ° C asi 15-20 minút.
  • Medzitým, čo sa muffiny pečú, si pripravte náplň alebo polevu.
  • Potrebné ingrediencie okrem malín spolu vyšľahajte do nadýchanej peny.
  • Polevou môžete ozdobiť vychladnuté muffiny pomocou zdobiaceho vrecka a vytvoriť tak náramné cupcaky.
  • Na vrch každého cupcaku položte malinu a ak máte aj lístočky mäty, pokojne ich taktiež zužitkujte.
cupcaky s tvarohovou polevou
Zdroj: goodtoknow.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.