Máte chuť na niečo zdravé, sladké a dobré? Lahodná kombinácia tvarohu, jogurtu, šľahačky a čučoriedok spolu s jemnou vôňou pomaranča si vás získa. Pokiaľ si radi pochutnávate na dezertoch s množstvom krému, našli ste ten správny.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 75 g cukru
- štipka soli
- 100 g polohrubej múky
- šťava z polovice pomaranča
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 400 g polotučného tvarohu
- 200 g bieleho jogurtu
- 11 želatínových plátkov
- 80 g cukru
- 1 bio pomaranč
- 230 g čučoriedok (pokojne aj zmrazených)
- 350 ml smotany na šľahanie
Na dekoráciu:
- 200 g čerstvého lesného ovocia
- plátky pomarančovej kôry
- roztlačené sušienky
- mätové lístky
Postup:
- Pripravte si korpus zmiešaním vajec, 75 g cukru, pomarančovej šťavy s soli.
- Túto zmes šľahajte asi 7-8 minút, kým nebude nadýchaná.
- Potom pridajte múku s kypriacim práškom a zamiešajte.
- Hotové cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
- Pečte asi 20 minút pri 175 °C.
- Ak je korpus hotový, vyskúšajte špáradlom.
- Nechajte ho vychladnúť.
- Do cesta urobte niekoľko dierok špáradlom, v ½ hrnčeku vody si rozmiešajte 1 lyžicu cukru. Týmto cukrovým roztokom potom korpus pokvapkajte.
- Želatínové plátky si nechajte v studenej vode napučať podľa návodu na obale.
- Šťavu z polovice pomaranča si vyžmýkajte a nastrúhajte si jeho kôru.
- V mise si zmiešajte tvaroh, jogurt, cukor a nastrúhanú kôru.
- Krém si rozdeľte na 2 polovice.
- Smotanu na šľahanie si vyšľahajte.
- Čučoriedky si rozmixujte do hladkej konzistencie a pridajte ich do jednej polovice tvarohovej náplne.
- 6 želatínových plátkov si vytlačte a podľa inštrukcií na obale ich zmiešajte s trochou pomarančovej šťavy a čučoriedkovou náplňou. Miešajte, kým zmes nezačne tuhnúť, potom pridajte ešte polovicu vyšľahanej šľahačky.
- Túto náplň potom navrstvite na korpus.
- Zvyšných 5 želatínových plátkov taktiež vyžmýkajte a zmiešajte s druhou polovicou tvarohovej náplne. Potom pridajte zvyšnú polovicu šľahačky a dôkladne zamiešajte.
- Hotovú náplň rozprestrite na prvé poschodie čučoriedkovej náplne.
- Nakoniec múčnik ozdobte kôrou z pomaranča, mätovými lístkami a roztlačenými sušienkami.
- Dajte vychladiť do chladničky na minimálne 3 hodiny.