Ovocné knedle sú dokonalosť sama. Krásne vláčne, jemnučké a úžasne chutné. Pripravujú sa väčšinou z kysnutého cesta, ale frčia aj zo zemiakového či tvarohového cesta.
Náplň záleží na vás, napokon niekto radšej marhule, iný jahody a ďalšie zase lekvár. Skúste si pripraviť tvarohové knedle jahodové.
INGREDIENCIA
- 250 g mäkkého tvarohu v kocke
- 250 g polohrubej múky
- štipka soli
- 3 lyžičky cukru múčka
- celé jahody
Na ozdobu: tvaroh na strúhanie, rozpustené maslo, práškový cukor.
POSTUP
- Do misy nasypeme múku, pridáme tvaroh, cukor múčka, osoľte a všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré vyklopíme na dosku.
- Vyvaľkáme plát s hrúbkou 4 mm a pomocou riadu ho rozdelíme na štvorce. Pokiaľ nemáte rádýlko, postačí aj nôž (štvorce musia byť väčšie, než sú jahody).
- Na každý štvorec vždy položíme jahodu, zabalíme, v dlani vytvarujeme do tvaru okrúhlej knedle. Takto spracujeme všetko cesto s jahodami a dáme si variť vodu.
- Akonáhle voda vrie, začneme vhadzovať jednu knedľu za druhou a priebežne premiešavame pomocou varešky, čím zabránime tomu, aby sa knedle lepili na dno.
- Varíme zhruba 5 až 7 minút, až do tej doby, než vyplávajú na hladinu. Hotové knedle vyberieme z vody, vložíme do misy a prepicháme ich všetky vidličkou, aby z nich vyšla para.
- Je dobré ich pomazať rozpusteným maslom, tým sa k sebe neprilepí. Pred servírovaním ich len naukladáme na tanier, posypeme cukrom, nastrúhaným tvrdým tvarohom a pokvapkáme ich rozpusteným maslom. Kto má rád, môže si ich ešte posypať škoricou, kakaom alebo napríklad obľúbeným Grankom.