Zdrojom exotického ovocia je leto. Ono nám totiž pripomína more, pláž a teplo. Tento tvarohový múčnik vo vás môže navodiť túto atmosféru aj v sychravých dňoch. Exotika z neho totiž priam srší, čo vy na to?
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 2 lyžice teplej vody
- ¾ hrnčeka cukru
- ⅔ hrnčeka polohrubej múky
- ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 10 plátkov želatíny
- ⅔ hrnčeka cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček džúsu z tropického ovocia
- 2 hrnčeky (500 ml) smotany na šľahanie
Na polevu :
- 2 balíčky tortového želé (20 g)
- 2 lyžice cukru
- 1 a ½ hrnčeka džúsu z tropického ovocia
- ½ hrnčeka vody
Postup:
- Žĺtky si oddeľte od bielkov. Bielky si vyšľahajte spolu s teplou vodou a až začnú tuhnúť, po lyžiciach zašľahávajte cukor.
- Akonáhle budú bielky vyšľahané do tuha, opatrne zašľahajte taktiež žĺtky.
- Bokom si zmiešajte suché ingrediencie, tj múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.
- Teraz ich primiešajte k zmesi vajec.
- Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 26 cm.
- Korpus dajte piecť na 180 °C asi 25 minút.
Príprava náplne:
- Medzitým si pripravte náplň.
- Želé plátky si namočte do studenej vody, aby napučali (podľa návodu na obale).
- Vyšľahajte si tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a džús.
- Z napučanej želatíny vytlačte prebytočnú vodu. Dajte ju pomaly zahrievať, po chvíľke sa rozpustí, ale nesmie sa začať variť.
- Želatínu z plameňa odstavte a po lyžiciach primiešavajte tvarohovú zmes.
Konečné zdobenie:
- Vychladnutý korpus rozrežte na polovice.
- Na spodnú vrstvu naneste už pripravenú náplň a prikryte druhou časťou korpusu.
- Na polevu zo želé budete potrebovať návod na obale výrobcu.
- Teoreticky by sa mala želatína zmiešať s 2 lyžicami cukru a pomaly pridávať voda a džús a za stáleho miešania priviesť do varu.
- Hotové želé nalejte na vrch koláča.
- Múčnik dajte chladiť do chladničky na 4-5 hodín.