Jablkový tvarohový múčnik s posýpkou

Jablkový tvarohový múčnik s posýpkou

Sú rôzne druhy múčnikov s posýpkou vaším hitom? Potom by vám mohol chutiť tento múčnik zo sušienok s tvarohom a jablkami. Drobenku má taktiež obohatenú o sušienky, takže bude krásne chrumkavá.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla

Na posýpku:

  • 65 g vychladnutého masla
  • 50 g maslových sušienok
  • ⅔ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ lyžičky škorice

Na náplň:

  • 400 g krémového syra
  • 250 g tvarohu
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky polohrubej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka smotany na šľahanie (min. 36%)
  • 2 malé jablká
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  • Maslové sušienky si roztlačte a nasypte do mixéra.
  • Rozmixujte ich do hladka a pridajte k nim rozpustené maslo.
  • Zmes dôkladne rozmiešajte a naneste na dno tortovej formy.
  • Rukou ho ešte pritlačte ku dnu.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na dobu asi 10 minút.
  • Medzitým si pripravte náplň. Tvaroh vyšľahajte spolu so smotanovým syrom do nadýchanej peny.
  • Potom postupne zašľahávajte cukor, múku, vanilku a soľ.
  • Zamiešajte a pridajte vajcia a vaječný žĺtok (jedno po druhom).
  • Primiešajte šľahačku a dôkladne premiešajte.
  • Pripravte si posýpku z rozdrvených sušienok, múky, cukru a maslo.
  • Všetko zmiešajte dohromady a je hotovo.
  • Jablká si olúpte a nakrájajte na ľubovoľné plátky, tie navrstvite na upečený korpus.
  • Okraje formy ešte vymazajte maslom a na jablká nalejte krém.
  • Na krém potom nadrobte posýpku.
  • Takto dajte zapiecť do rúry ešte na ďalších 40-50 minút (akonáhle začne omrvinka zlátnuť).
  • Múčnik potom nechajte 2 hodiny v rúre s pootvorenými dvierkami (dajte medzi ne napríklad varešku).
tvarohový múčnik s jablkami
Zdroj: craftcanada,com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.