Mrkvový múčnik s tvarohovou náplňou

Mrkvový múčnik s tvarohovou náplňou

Tento múčnik má viac ako o polovicu kilokalórií menej, než bežný mrkvový koláč z kaviarne. Navyše je obohatený o proteíny, takže sa skvele hodí pre všetkých, ktorí sa venujú náročnejšej fyzickej aktivite.

Ingrediencie:

  • 120 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosovej múky
  • 200 g mrkvy
  • 100 ml mandľového alebo ovseného mlieka
  • 50 g vanilkového proteínového prášku
  • 100 g jogurtu gréckeho typu
  • 35 g pekanových orechov
  • 30 g kokosového oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 2 veľké vaječné bielky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 1 lyžička zázvoru
  • 2 lyžička mletého klinčeka
  • pomarančová kôra
  • 6 lyžíc stévie
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 15 g proteínového prášku
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • pomarančová kôra
  • 3 lyžice stévie
  • 15 g pekanových orechov

Postup:

  • Vyšľahajte si vajcia s bielkami a extraktmi, prisypte všetky sypké ingrediencie (vločky, proteín, múku prášok do pečiva, sódu, stéviu, korenie, kôru), najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané pekanové orechy.
  • Kokosový olej si nechajte rozpustiť a pridajte ho k zmesi spolu s gréckym jogurtom a mliekom.
  • Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
  • Dajte piecť na 200 ° C na dobu 10-15 minút.
  • Medzitým si nachystajte náplň zmiešaním tvarohu, jogurtu, stévie, proteínu a pomarančovej kôry.
  • Vychladnutý koláč horizontálne rozkrojte na 2 polovice.
  • Obe polovice spojte náplňou a zvyšok využite na ozdobenie celého múčnika.
  • Na dekoráciu využite pekanové orechy a nastrúhané kúsky mrkvy.
mrkvový koláč s tvarohovým krémom
Zdroj: livewellbakeoften.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.