Tento múčnik má viac ako o polovicu kilokalórií menej, než bežný mrkvový koláč z kaviarne. Navyše je obohatený o proteíny, takže sa skvele hodí pre všetkých, ktorí sa venujú náročnejšej fyzickej aktivite.
Ingrediencie:
- 120 g ovsených vločiek
- 30 g kokosovej múky
- 200 g mrkvy
- 100 ml mandľového alebo ovseného mlieka
- 50 g vanilkového proteínového prášku
- 100 g jogurtu gréckeho typu
- 35 g pekanových orechov
- 30 g kokosového oleja
- 3 veľké vajcia
- 2 veľké vaječné bielky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička mandľového extraktu
- 1 lyžička zázvoru
- 2 lyžička mletého klinčeka
- pomarančová kôra
- 6 lyžíc stévie
- ½ lyžičky kypriaceho prášku
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 15 g proteínového prášku
- 200 g gréckeho jogurtu
- pomarančová kôra
- 3 lyžice stévie
- 15 g pekanových orechov
Postup:
- Vyšľahajte si vajcia s bielkami a extraktmi, prisypte všetky sypké ingrediencie (vločky, proteín, múku prášok do pečiva, sódu, stéviu, korenie, kôru), najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané pekanové orechy.
- Kokosový olej si nechajte rozpustiť a pridajte ho k zmesi spolu s gréckym jogurtom a mliekom.
- Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
- Dajte piecť na 200 ° C na dobu 10-15 minút.
- Medzitým si nachystajte náplň zmiešaním tvarohu, jogurtu, stévie, proteínu a pomarančovej kôry.
- Vychladnutý koláč horizontálne rozkrojte na 2 polovice.
- Obe polovice spojte náplňou a zvyšok využite na ozdobenie celého múčnika.
- Na dekoráciu využite pekanové orechy a nastrúhané kúsky mrkvy.