Tento recept je prvým z bleskoviek, ktoré si môžete upiecť. Je náramne dobrý a nadýchaný ako obláčik. A čo je jeho veľkým kladom? Nepotrebujete na ten luxus žiadnych drahých ingrediencií.
Ingrediencie:
- 6 veľkých vajec izbovej teploty
- 1 hrnček cukru
- 1 a ⅓ hrnčeka polohrubej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 stredne veľké až veľké jablká
- 1 lyžička práškového cukru na posypanie
Postup:
- Vajcia si vyšľahajte šľahačom (asi po dobu 1 minúty), postupne pridávajte cukor a mixujte asi 8 -10 minút.
- Medzitým si olúpte jablká a nakrájajte ich na asi 5 mm hrubé kocky
- Múku s kypriacim práškom si zmiešajte zvlášť a potom pridajte do vaječnej zmesi v troch etapách.
- Pridajte vanilku a krátko premiešajte.
- Jeden hrnček jabĺk si nechajte bokom a zvyšok do cesta nasypte a zamiešajte.
- Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 22 cm.
- Navrch nasypte 1 hrnček jabĺk, ktoré ste si dali bokom.
- Pečte na 175 ° C asi 50-55 minút.
- Vychladnutý koláč poprášte práškovým cukrom.