Hrnčekový jablkový koláč

Hrnčekový jablkový koláč

Tento recept je prvým z bleskoviek, ktoré si môžete upiecť. Je náramne dobrý a nadýchaný ako obláčik. A čo je jeho veľkým kladom? Nepotrebujete na ten luxus žiadnych drahých ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 6 veľkých vajec izbovej teploty
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a ⅓ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 stredne veľké až veľké jablká
  • 1 lyžička práškového cukru na posypanie

Postup:

  • Vajcia si vyšľahajte šľahačom (asi po dobu 1 minúty), postupne pridávajte cukor a mixujte asi 8 -10 minút.
  • Medzitým si olúpte jablká a nakrájajte ich na asi 5 mm hrubé kocky
  • Múku s kypriacim práškom si zmiešajte zvlášť a potom pridajte do vaječnej zmesi v troch etapách.
  • Pridajte vanilku a krátko premiešajte.
  • Jeden hrnček jabĺk si nechajte bokom a zvyšok do cesta nasypte a zamiešajte.
  • Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 22 cm.
  • Navrch nasypte 1 hrnček jabĺk, ktoré ste si dali bokom.
  • Pečte na 175 ° C asi 50-55 minút.
  • Vychladnutý koláč poprášte práškovým cukrom.
múčnik z jabĺk podľa ruskej receptúry
Zdroj: foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.