Jogurt dodáva jablčným múčnikom ešte väčšiu vláčnosť a zároveň pridáva výživovú zložku navyše. Čo hovoríte na tento kúsok? Je hotový, než napočítate do troch. A navyše je aj veľmi chutný.
Ingrediencie:
- 200 gramov polohrubej múky
- 150 gramov cukru
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 2 vajcia
- 4 lyžičky prášku do pečiva
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 2 jablká
- škorica
- maslo
- cukor múčka
Postup:
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny.
- Pridajte olej a zašľahajte.
- Potom pridajte jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Jablká olúpte a nakrájajte na plátky.
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom asi 22 cm.
- Na cesto naskladajte jablká do ľubovoľného tvaru, posypte trochou cukru, škoricou a kockami masla.
- Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 45 minút.
- Vychladnutý koláč posypte cukrom múčkou.