Francúzsky jablkový koláč (so smotanou)

Francúzsky jablkový koláč (so smotanou)

Jablkový múčnik po francúzsku – neznie to fajn? Kto milujete práve túto zahraničnú kuchyňu, máte možnosť vyskúšať tento bleskový recept. Je dokonalý len tak samotný, ale s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou je najlepšie.

Ingrediencie:

  • ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka zmäknutého masla
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice rumu
  • 2 jablká
  • cukor múčka na posypanie

Postup:

  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva a solí.
  • Pomocou mixéra si vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej peny.
  • Potom k nemu pridávajte vajcia jedno po druhom a šľahajte, kým všetko nie je dobre spojené.
  • Pridajte vanilku, rum a prešľahajte.
  • Nakoniec pridajte múku a na malé kocky nakrájané jablká a opatrne, ale zároveň dôkladne všetko premiešajte.
  • Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer cca 22 cm).
  • Pečte na 175 °C asi 40 minút.
múčnik z jabĺk po francúzsky
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.