Babičkin jablkový koláč s posýpkou

Babičkin jablkový koláč s posýpkou

Drobenkové múčniky na rôzne variácie – tie chýbať nemôžu. Tento recept je veľmi jednoduchý. Z drobenky sa urobí aj samotné cesto. Stačí nakrájať jablká a je to.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 a ½ hrnčeka masla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ⅓ hrnčeka cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 veľké vajcia
  • 5 jabĺk
  • 1 a ⅓ hrnčeka jablčnej výživy
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ hrnčeka trstinového cukru

Postup:

  • Múky si zmiešajte s bielym i trstinovým cukrom, práškom do pečiva a maslom. Vytvorte posýpku.
  • Polovicu mrveničky si dajte bokom a druhú polovicu zmiešajte s vajcom.
  • Jablká si olúpte a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich spolu s výživou, škoricou, citrónovou šťavu aj kôrou.
  • Cesto nalejte do vymasteného vysypaného plechu (asi 25×30 cm veľkého).
  • Navrch dajte jablčnú zmes a na ňu rozdrobte posýpku.
  • Pečte pri 180 °C asi 30 minút.
koláč s posýpkou a jablkami
Zdroj: houseofnasheats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.