Pečená zelerová polievka s jogurtom

Pečená zelerová polievka s jogurtom

Pečený zeler dá polievke to pravé orechové. Navyše je tento recept obohatený o jogurt, ktorý ju doplní vláčnosť. Čo viac jej chýba? Vyskúšajte a posúďte sami.

Ingrediencie:

  • 2 buľvové zelery strednej veľkosti
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička celej rasce
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 300 g tučného bieleho jogurtu
  • olivový olej na servírovanie

Postup:

  • Zelery olúpte a nakrájajte na asi centimetrové kúsky (pár lístkov si nechajte na ozdobu na servírovanie) a premiešajte s olejom a soľou.
  • Rozprestrite ho na plech a dajte do predhriatej rúry a pečte asi na 1 hodinu pri 200 °C.
  • Medzitým si opražte na suchej panvici rascu. Hotový bude, až sa rozvonia.
  • Akonáhle vychladne, rozdrvte ho pomocou mažiara.
  • Keď už je zeler hotový, priveďte vývar s jogurtom do varu.
  • K horúcemu vývaru pridajte zeler a rozdrvenú rascu a pomocou tyčového mixéra všetko vyšľahajte do hladka.
  • Polievku podávajte pokvapkanú olivovým olejom a jogurtom.
krém z zeleru s jogurtom
Zdroj: ricardocouisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.