Zelerová polievka z řapíkatého zeleru

Zelerová polievka z řapíkatého zeleru

Ak máte radi korenené jedlá, potom vás táto zelerová polievka určite zaujme. Indický nádych tohto receptu tvorí exotickú dobrotu, ktorá zahreje. Vyskúšajte, napríklad vaše chuťové bunky potešia.

Ingrediencie:

  • 3 mrkvy
  • 4 stonky stopkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička celej rasce
  • 1 bobkový list
  • 2 kúsky celej škorice
  • 2 klinčeky
  • 1 lyžička celého čierneho korenia (mierne rozdrveného)
  • ½ lyžičky indického korenia Garam masala
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 lyžica slnečnicových semienok na servírovanie

Postup:

  • Mrkva, zeler, cesnak a cibuľu si olúpte a nakrájajte na kocky.
  • V tlakovom hrnci (môžete využiť aj obyčajný hrniec) si rozohrejte olivový olej, pridajte bobkový list, klinčeky, škoricu a celé korenie.
  • Pridajte cibuľu a restujte do sklovata.
  • Potom pridajte mrkvu a zeler a chvíľu v restovaní pokračujte.
  • Pridajte 4 hrnčeky vody, soľ a hrniec uzavrite.
  • Zeleninu povarte do mäkka, škoricu a klinčeky vyberte a potom polievku rozmixujte.
  • Dochuťte Garam masalou, prípadne pridajte soľ a korenie.
  • Podávajte ju pokvapkanú olivovým olejom, ozdobenú nasekaným koriandrom a posypanú slnečnicovými semienkami.
zelerovo-mrkvová polievka
Zdroj: archanaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.