Luxusná zelerová polievka s nivou

Luxusná zelerová polievka s nivou

Vďaka syru a smotany je táto zelerová polievka veľmi sýta. Ak nemáte chuť vymýšľať zložitý obed, vystačíte si aj s týmto receptom. Stačí si k nej otústovať čerstvú bagetu alebo iné pečivo a je to.

Ingrediencie:

  • 4 lyžice masla
  • 1 hlava zeleru buľvového
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1⁄4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 1⁄2 hrnčeka bieleho vína alebo jablčného či hroznového džúsu
  • 1⁄4 lyžičky bieleho korenia
  • 1⁄8 lyžičky kajenského korenia
  • soľ
  • 3⁄4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 120 g nivy

Postup:

  • Cibuľu a zeler si očistite (pár lístkov si nechajte) a nakrájajte na kocky.
  • Cesnak si olúpte a prelisujte.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • Na rozohriatom masle si orestujte zeler, cibuľu, cesnak, zemiaky (restujte asi 5-7 minút).
  • Pridajte múku a 1 minútu nechajte pražiť.
  • Po častiach prilievajte vývar a víno alebo džús.
  • Pridajte oba korenia a priveďte do varu.
  • Varte za občasného miešania asi 15-20 minút do zmäknutia.
  • Pridajte šľahačku, nadrobenú nivu a nechajte už len prehriať.
  • Dochuťte soľou, ak je potreba.
  • Podávajte ozdobené lístky zeleru.
polievka so zemiakmi, syrom a zelerom
Zdroj: ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.