Jablčné rezy s bielkovým snehom

Jablčné rezy s bielkovým snehom

Výborné grófkine rezy so snehom z bielkov musíte vyskúšať. Budú sa doslova rozplývať na jazyku.

Ingrediencie:

  • 450 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 3 veľké vajcia
  • 3 veľké jablká
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 80 g trstinového cukru
  • 150 g bieleho cukru

Postup:

  • Múku zmiešajte so žĺtkami (bielky si dajte bokom), maslom, trstinovým cukrom, škoricou a vanilkou.
  • S cestom pracujte rýchlo, aby sa maslo čo najmenej rozpustilo.
  • Vytvorte bochník, zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  • Po vychladení si oddeľte ⅔ cesta, zvyšok dajte späť do chladničky.
  • Cesto si vyvaľkajte na tenkú placku a umiestnite ho na plech o veľkosti 25×25 cm vyložený papierom na pečenie.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na dobu 15 minút.
  • Medzitým si olúpte jablká, nastrúhajte ich nahrubo a zmiešajte ich s lyžičkou škorice.
  • Bielky si vyšľahajte do hustej konzistencie. Keď sú takmer hotové, pridajte biely cukor po lyžiciach a šľahajte do husta.
  • Na upečený korpus nasypte strúhanku, navrch dajte jablká a zakryte ich bielkami.
  • Navrch nastrúhajte zvyšok cesta a dajte zapiecť na ďalších 45 minút.
snehové grófčiny rezy
Zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.