Nakladaná kapusta s chrenom

Nakladaná kapusta s chrenom

Fermentovaná zelenina patrí nielen podľa tradičnej čínskej medicíny medzi najzdravšie potraviny. Postup nakladania kvaseného kapusty je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho aj kuchár začiatočník. Vyskúšajte lahodnú kombináciu kapusty s chrenom, ktorá patrí medzi nielen slovenské klasiky.

INGREDIENCIA

  • 1 kg červenej kapusty
  • 70 g čerstvého chrenu
  • 0,5 kg jabĺk
  • 20 g soli

POSTUP

  1. Nakrúhajte červenú kapustu a vložte do veľkej misy.
  2. Jablká zbavte jadrovníka a nastrúhajte spolu s chrenom a pridajte k kapuste.
  3. Osoľte a dôkladne premiešajte.
  4. Nechajte cca 30 min odležať, aby sa uvoľnila prebytočná tekutina.
  5. Kapustu aj s tekutinou natlačte do pohára a zaťažte pevným vreckom naplneným vodou tak, aby bola všetka kapusta pod hladinou.
  6. Nechajte 2 dni kvasiť pri izbovej teplote, potom presuňte do chladu, kde bude kvasiť ďalšie 4-6 týždňov.
Postup prípravy domácej nakladanej kapusty s chrenom.
Zdroj: thehealthytart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.