Vlastnoručne nakladané papriky s kapustou v sebe kombinujú sladkú chuť paprík a ostrosť kyslej kapusty. Vyrobte si jednoduchú pochúťku, ktorá na tanieri skvele vyzerá a hodí sa tak ako doplnok k slávnostným pokrmom po celý rok.
INGREDIENCIA
- 3 l strúhanej bielej kapusty
- 3 lyžičky soli
- 2 lyžičky sušenej zelerovej vňate
- 2 lyžičky horčičného semienka
- 90 ml octu
- 100 g krupicového cukru
- 3 kg menších paprík
Na nálev:
- 4 hrnčeky cukru
- 4 hrnčeky octu
- 2 hrnčeky vody
POSTUP
- Nakrúhanú kapustu dajte do veľkej misy, osoľte a zalejte vodou. Nechajte cca 20 minút stáť.
- Zlejte prebytočnú vodu a pridajte sušenú zelerovú vňať, ocot, horčičné semienko a cukor a všetko dôkladne premiešajte.
- Papriky dôkladne umyte kefkou a odrežte stopku. Starostlivo vydlabajte semienka.
- Papriky plňte ochutenou kapustou a skladajte do čistých zaváracích pohárov.
- Na nálev zvarte cukor s octom a vodou.
- Nálevom zalejte papriky v pohároch a ihneď uzavrite vekom.
- Sterilujte poháre po dobu 15 minút pri 75°C, potom vytiahnite z vody a nechajte vychladnúť. Takto zavarené plnené papriky vám vydržia niekoľko mesiacov.