Zeleninová panvica s údeným tofu a teriyaki omáčkou

Zeleninová panvica s údeným tofu a teriyaki omáčkou

Domovom tofu je Ázia, a preto aj najčastejšie recepty z tofu patria práve do čínskej, japonskej alebo vietnamskej kuchyne. Vyskúšajte lahodné sladko-slané špízy s tofu a ananásom okorenené čerstvým zázvorom.

Čo budeme potrebovať

Na teriyaki omáčku

  • 1/2 hrnčeka sójovej omáčky
  • 1/4 hrnčeka javorového sirupu
  • 1/4 hrnčeka ananásovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžica škrobu
  • 1 polievková lyžica vody

Na tofu a zeleninu

  • 250 g údeného tofu
  • 1/2 veľké červené cibule
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 zelenej papriky
  • 1/2 žltej papriky
  • 250 g ananásu (môžete použiť aj konzervovaný)

Postup

  1. Najprv si pripravte teriyaki omáčku: všetky suroviny zmiešajte v hrnci na miernom ohni a nechajte cca 2 minúty povariť za stáleho miešania. Potom odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  2. Tofu nakrájajte na kocky cca 1×1 cm a zalejte teriyaki omáčkou. Nechajte marinovať aspoň 1 hodinu.
  3. Rúru predhrejte na 200 °C.
  4. Do pekáča vysypeme nakrájané marinované tofu, papriku, ananás a cibuľu
  5. Pečte cca 30 minút a počas pečenia niekoľkokrát otočte.
  6. Po upečení vyberte z rúry, potrite zvyšnou marinádou a ihneď podávajte napr. s ryžou.
Panvica s tofu a zeleninou v sladkej omáčke.
Zdroj: littlespicejar.com

Cícer patrí medzi najzdravšie potraviny, nebojte sa vyskúšať aj ďalšie skvelé cícerové recepty !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.