Tofu je alfou a omegou modernej vegetariánskej kuchyne, preto nesmieme zabudnúť na úžasné recepty z tofu so zeleninou. Pečené tofu sa výborne hodia k typicky ázijským prílohám-ryži, cestovinám alebo napríklad kuskusu.
Čo budeme potrebovať
- 250 g tofu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice agávového sirupu alebo medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 1/2 lyžice sladkej chilli omáčky
Postup
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie (okrem tofu) a vytvorte marinádu.
- Tofu nakrájajte na kocky a dôkladne ponorte do marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.
- Na panvicu pridajte olej a nechajte ho rozohriať.
- Tofu pridajte na panvicu a smažte dozlatista.
- Podávajte so zeleninou dusenou na pare a ryžovými rezancami.
Pre skvele usmažený pokrm si vyberte jednu z našich recenzovaných panvíc z nerezu ! S nimi nešliapnete vedľa!