Táto kórejská polievka je plná chuti kimchi, cesnakového korenia a hodvábne mäkkým tofu. Uvarí sa iba za 30 minút a vznikne vynikajúce jedlo, ktoré je vegánske a bez lepku!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 5 cm zázvoru, nakrájaného
- 120 g kimchi
- 1 lyžička červených čili vločiek
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica tamari
- 140 ml kimchi šťavy
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 balenie mäkkého tofu, odkvapkané a nakrájané na veľké kocky
- 2 jarné cibule, nakrájané na plátky
Postup
- V hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a nechajte 2 minúty variť.
- Pridajte kimchi, vločky červeného chilli, sezamový olej, tamari a kimchi šťavu a všetko premiešajte a nechajte variť na strednú teplotu 1-2 minúty.
- Prilejeme vývar, privedieme do varu, potom prikryjeme a necháme 10-15 minút prebublávať.
- Odstráňte veko a pridajte tofu a nakrájanú zelenú cibuľku a podávajte.