Kórejská tofu polievka

Kórejská tofu polievka

Táto kórejská polievka je plná chuti kimchi, cesnakového korenia a hodvábne mäkkým tofu. Uvarí sa iba za 30 minút a vznikne vynikajúce jedlo, ktoré je vegánske a bez lepku!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 5 cm zázvoru, nakrájaného
  • 120 g kimchi
  • 1 lyžička červených čili vločiek
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžica tamari
  • 140 ml kimchi šťavy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 balenie mäkkého tofu, odkvapkané a nakrájané na veľké kocky
  • 2 jarné cibule, nakrájané na plátky

Postup

  • V hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a nechajte 2 minúty variť.
  • Pridajte kimchi, vločky červeného chilli, sezamový olej, tamari a kimchi šťavu a všetko premiešajte a nechajte variť na strednú teplotu 1-2 minúty.
  • Prilejeme vývar, privedieme do varu, potom prikryjeme a necháme 10-15 minút prebublávať.
  • Odstráňte veko a pridajte tofu a nakrájanú zelenú cibuľku a podávajte.
Hrniec plný červenej pálivej kórejskej polievky.
Zdroj: seonkyounglongest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.