Milujete hranolky? Vyskúšajte tento odľahčený a zdravý variant bez vyprážania. Nejde o žiadne polozvädnuté kúsky, ktoré skôr pripomínajú kašu. Tieto hranolky krásne chrumkajú!
Čo budeme potrebovať
- 2 batáty
- 4 lyžičky kukuričného škrobu
- 2 lyžičky oleja (napríklad kokosového)
- ½ lyžičky granulovaného cesnaku
- olej v spreji
- soľ podľa chuti
Postup
- Olúpte si zemiaky, umyte a nakrájajte na hranolky.
- Namočte ich do vody na 45 mínu, a potom ich nechajte odkvapkať a osušiť na utierke.
- Do vrecka (najlepšie so zipsom) si nasypte polovicu hranoliek a 2 lyžičky kukuričného škrobu, nechajte ho trochu nafúknutý, uzavrite a trepte, aby sa batáty v škrobe obalili.
- To isté zopakujte so zvyšnými hranolkami a škrobom.
- Obalené hranolky nasypte do misy. Pridajte k nim olej a cesnak.
- Pekáč si vyložte alobalom (lesklou časťou dole) a mierne posprejujte olejom.
- Hranolky na takto nachystanom plechu dôkladne rozprestrite, nechajte miesta medzi jednotlivými hranolkami, aby počas pečenia dobre „dýchali“.
- Pečte na 220 °C asi 30 minút.
- V polovici pečenia plech otočte, aby sa prepiekli rovnomerne.
- Upečené hranolky posoľte.
Tieto chrumkavé batátové hranolky sa priamo ponúkajú snúbiť s domácim grilovaným hamburgerom , čo myslíte? Ak plánujete stretnutie s priateľmi alebo rodinou pri grile, určite ich tým potešíte a prekvapíte.
Hranolčeky z batátu si možno pripraviť aj vyprážaním! Pre pohodlné restovanie sa môže hodiť poriadna panvica od Tescomy .