Batátové hranolky

Batátové hranolky

Milujete hranolky? Vyskúšajte tento odľahčený a zdravý variant bez vyprážania. Nejde o žiadne polozvädnuté kúsky, ktoré skôr pripomínajú kašu. Tieto hranolky krásne chrumkajú!

Čo budeme potrebovať

  • 2 batáty
  • 4 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky oleja (napríklad kokosového)
  • ½ lyžičky granulovaného cesnaku
  • olej v spreji
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Olúpte si zemiaky, umyte a nakrájajte na hranolky.
  • Namočte ich do vody na 45 mínu, a potom ich nechajte odkvapkať a osušiť na utierke.
  • Do vrecka (najlepšie so zipsom) si nasypte polovicu hranoliek a 2 lyžičky kukuričného škrobu, nechajte ho trochu nafúknutý, uzavrite a trepte, aby sa batáty v škrobe obalili.
  • To isté zopakujte so zvyšnými hranolkami a škrobom.
  • Obalené hranolky nasypte do misy. Pridajte k nim olej a cesnak.
  • Pekáč si vyložte alobalom (lesklou časťou dole) a mierne posprejujte olejom.
  • Hranolky na takto nachystanom plechu dôkladne rozprestrite, nechajte miesta medzi jednotlivými hranolkami, aby počas pečenia dobre „dýchali“.
  • Pečte na 220 °C asi 30 minút.
  • V polovici pečenia plech otočte, aby sa prepiekli rovnomerne.
  • Upečené hranolky posoľte.
Hranolčeky zo sladkých zemiakov s korením a pivom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Tieto chrumkavé batátové hranolky sa priamo ponúkajú snúbiť s domácim grilovaným hamburgerom , čo myslíte? Ak plánujete stretnutie s priateľmi alebo rodinou pri grile, určite ich tým potešíte a prekvapíte.
Hranolčeky z batátu si možno pripraviť aj vyprážaním! Pre pohodlné restovanie sa môže hodiť poriadna panvica od Tescomy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.