Plnené batáty kuracím mäsom v BBQ omáčke

Plnené batáty kuracím mäsom v BBQ omáčke

Je to americký spôsob! Vychutnajte si typické plnené sladké zemiaky s krémovým kuracím mäsom v BBQ omáčke!

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg kuracích prsníkov alebo kuracích stehien
  • 1/2 cibule, jemne nakrájané
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 300 ml vašej obľúbenej barbecue omáčky
  • 3 polievkové lyžice jablčného octu

Na šalát

  • 250 g nakrájanej kapusty
  • 30 ml majonézy
  • 2 lyžičky jablčného octu
  • 1/4 lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Batáty dobre umyte a každý zemiak 3-5x prepichnite vidličkou.
  • Sladké zemiaky položte na plech a pečte 45–60 minút, alebo pokiaľ ich nemožno ľahko prepichnúť vidličkou alebo ostrým nožom.
  • Vložte kura do hrnca pomalého hrnca. Pridajte cibuľu, cesnak, barbecue omáčku a jablkový ocot.
  • Pomaly varte 3-4 hodiny, alebo do zmäknutia.
  • Kurča naporciujte dvoma vidličkami a premiešajte s barbecue omáčkou, aby sa obalilo.
  • Vo veľkej miske zmiešajte majonézu, jablčný ocot, soľ.
  • Pridajte kapustový šalát/kapustu a premiešajte, aby sa dobre obalilo.
  • Zmes necháme 10-15 minút odležať v chladničke a pred podávaním znova premiešame.
  • Keď sú batáty upečené a mäkké, ostrým nožom vykonajte pozdĺžny rez asi v polovici zemiaka.
  • Pomocou vidličky jemne roztvorte rez a vidličkou zemiaky mierne našuchorte.
  • Naberte asi 60 g nakrájaného kurčaťa a pridajte ho do rozkrojeného zemiaka a pridajte k tomu ešte asi 60 g šalátu.

Aby ste si mohli pripraviť to najjemnejšie kura je potreba mať kvalitný pomalý hrniec. Vyberte si vnašej recenziu na hrnce na pomalé varenie !

Uvarený zemiak naplnený lahodným krémovým mäsom z kurčaťa.
Zdroj: downshiftology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.