Je to americký spôsob! Vychutnajte si typické plnené sladké zemiaky s krémovým kuracím mäsom v BBQ omáčke!
Čo budeme potrebovať
- 1 kg kuracích prsníkov alebo kuracích stehien
- 1/2 cibule, jemne nakrájané
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 300 ml vašej obľúbenej barbecue omáčky
- 3 polievkové lyžice jablčného octu
Na šalát
- 250 g nakrájanej kapusty
- 30 ml majonézy
- 2 lyžičky jablčného octu
- 1/4 lyžičky soli
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Batáty dobre umyte a každý zemiak 3-5x prepichnite vidličkou.
- Sladké zemiaky položte na plech a pečte 45–60 minút, alebo pokiaľ ich nemožno ľahko prepichnúť vidličkou alebo ostrým nožom.
- Vložte kura do hrnca pomalého hrnca. Pridajte cibuľu, cesnak, barbecue omáčku a jablkový ocot.
- Pomaly varte 3-4 hodiny, alebo do zmäknutia.
- Kurča naporciujte dvoma vidličkami a premiešajte s barbecue omáčkou, aby sa obalilo.
- Vo veľkej miske zmiešajte majonézu, jablčný ocot, soľ.
- Pridajte kapustový šalát/kapustu a premiešajte, aby sa dobre obalilo.
- Zmes necháme 10-15 minút odležať v chladničke a pred podávaním znova premiešame.
- Keď sú batáty upečené a mäkké, ostrým nožom vykonajte pozdĺžny rez asi v polovici zemiaka.
- Pomocou vidličky jemne roztvorte rez a vidličkou zemiaky mierne našuchorte.
- Naberte asi 60 g nakrájaného kurčaťa a pridajte ho do rozkrojeného zemiaka a pridajte k tomu ešte asi 60 g šalátu.
Aby ste si mohli pripraviť to najjemnejšie kura je potreba mať kvalitný pomalý hrniec. Vyberte si vnašej recenziu na hrnce na pomalé varenie !