Pomarančový likér si už nemusíte nikdy kupovať v obchode! S nami si ho totiž zvládnete vyrobiť sami doma. Skvele sa hodí k širokej škále liehovín a do koktailov. Takto pripravený likér vám doma vydrží až rok.
INGREDIENCIA
- 1/4 šálky kôry z menších pomarančov
- 1 polievková lyžica sušeného oplodia pomarančovníka horkého
- 1 šálka brandy
- 1 šálka vodky
- 4 celé klinčeky
- 2 šálky cukru
- 1 a 1/2 šálky vody
POSTUP
- Zmiešame pomarančovú kôru, sušené pomarančové oplodie, brandy a vodku v malej uzatvárateľnej nádobe.
- Utesníme a pretrepeme.
- Necháme lúhovať 19 dní pri izbovej teplote.
- 20. deň pridáme klinčeky, uzavrieme a pretrepeme.
- Necháme lúhovať ďalší deň.
- Za častého miešania privedieme vodu s cukrom do varu v malom hrnci na vysokom plameni a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
- Tento jednoduchý sirup necháme vychladnúť.
- Obsah pohára s kôrou a alkoholom precedíme cez jemné sitko a potom cez kávový filter.
- Pevné látky zlikvidujeme.
- Scedenú zmes zmiešame s jednoduchým sirupom a nalejeme do uzatvárateľného pohára alebo fľaše.
- Pred použitím pretrepeme a necháme minimálne jeden deň odležať.
- Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote po dobu až jedného roka (najlepšie do troch mesiacov).
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na múčniky z pomarančov ! Sú vláčne a úplne neodolateľné.