Tento sirup bude chutiť v letnom období hlavne deťom av zime im ho môžete pridať zase do čaju.
INGREDIENCIA
- 2 kg pomarančov
- 2 kg krupicového cukru
- 1,5 l prevarenej vlažnej vody
- 30-40 g kyseliny citrónovej (podľa sladkosti pomarančov)
POSTUP
- Polovicu množstva pomarančov umyjeme a nakrájame na kolieska.
- Vložíme do hrnca, zalejeme vlažnou vodou a necháme 24 hodín lúhovať.
- Druhý deň pridáme do hrnca čerstvo vylisovanú šťavu zo zvyšných pomarančov a zmes približne 20 minút varíme.
- Potom necháme opäť 24 hodín lúhovať.
- Ďalší deň šťavu precedíme cez plátno do hrnca.
- Prisypeme cukor, kyselinu citrónovú a varíme, kým sa cukor nerozpustí.
- Potom ešte ďalších 20 minút.
- Šťavu prelejeme do dobre uzatvárateľných fliaš.