Toasty je výborné doplniť pikantnou mäsovou zmesou, ktorú si môžeme vyrobiť do zásoby napríklad na zimu.
Čo budeme potrebovať
- 500 g chudého bravčového bôčika
- 250 g cibule
- 500 g paprík
- 500 g paradajok
- 1 menšia palička cesnaku
- 1 menšia feferónka
- soľ
- mleté korenie
- mletá pálivá paprika
Postup
- Do papiňáka dáme variť bôčik s prídavkom feferónky.
- Papriky, paradajky, cibuľu a cesnak očistíme, všetko nakrájame a osolíme a dáme variť domäkka.
- Ak je mäso a zelenina mäkké, všetko pomelieme spoločne na mäsovom mlynčeku na pastu.
- Potom do nej pridáme korenie – korenie a papriku a ešte prípadne dosolíme.
- Naplníme do pohárov a sterilizujeme po dobu 1 a štvrť hodiny
Hrianky a toasty podávame vždy horúce, ihneď po príprave, pretože len tak sú chrumkavé a dobré. Pre lepší vzhľad aj chuť ich môžeme dozdobiť surovou zeleninou.