Uhorkové tzatziki s paradajkami

Uhorkové tzatziki s paradajkami

Grécke tzatziki ocenia aj vaše deti! Táto nátierka je úžasne osviežujúca a zdravá. Plátky paradajok tu navyše tvoria skvelý farebný doplnok.

INGREDIENCIA

  • 3 šálky gréckeho bieleho jogurtu
  • 1 šalátová uhorka, olúpaná, pozdĺžne rozpolená, zbavená semienok
  • 3 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná na štvrtky, potom na tenké plátky

POSTUP

  1. Umiestnite sitko nad veľkú misu.
  2. Nalejte jogurt do sitka vyloženého tenkou tkaninou; nechajte 3 hodiny odstáť pri izbovej teplote (tekutina vytečie a jogurt zhustne).
  3. Preneste jogurt do strednej misky.
  4. Medzitým si nahrubo nastrúhajte uhorku.
  5. Umiestnite ju do iného sitka; nechajte stáť pri izbovej teplote, kým väčšina tekutiny nevytečie, asi 3 hodiny.
  6. Vytlačte z uhorky prebytočnú vlhkosť.
  7. Do jogurtu vmiešajte uhorku, kôpor a cesnak.
  8. Nakoniec vmiešajte paradajky, osoľte, okoreňte a podávajte.
Uhorková nátierka s paradajkami v mištičke, ozdobená čerstvým kôprom. Vedľa sú kúsky chleba.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.