Vyskúšajte chutnejšiu, farebnejšiu a zdravšiu variáciu tradičného cícerového hummusu. Tento recept navyše obsahuje mrkvu, ktorá mu dodá trochu sladkosti a ďalšie živiny.
INGREDIENCIA
- 1 veľká mrkva, nakrájaná nahrubo
- 400 g konzervované cícery, odkvapkané a prepláchnuté
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 stredný strúčik cesnaku, lisovaný
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky Tahini
- 1/2 lyžičky údené papriky
POSTUP
- Vložte mrkvu do malého hrnca a zalejte vodou.
- Priveďte do varu.
- Varte 15-20 minút (do zmäknutia)
- Mrkva sceďte a nechajte vychladnúť.
- Pridajte všetky ingrediencie do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
- Užite si to!