Lasagne s masovým ragú a bešamelom

Lasagne s masovým ragú a bešamelom

Málokto odolá tradičným lasagním s boloňským ragú a krémovou bešamelovou omáčkou. Sú plné chuti a pochutí si na nich celá rodina!

INGREDIENCIA

Na mäsové ragú:

  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 kocky hovädzieho bujónu
  • ¾ šálky červeného vína
  • 2 x 800 g plechovka drvených/nakrájaných paradajok
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 1 lyžica sušených talianskych byliniek
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ šálky vody

Na bešamel:

  • 6 lyžíc masla
  • ¾ šálky hladkej múky
  • štipka sušenej horčice
  • 6 šálok mlieka
  • soľ a korenie

Na lasagne:

  • 300 g sušených lasagní
  • ½ šálky strúhaného čedaru
  • ½ šálky strúhanej mozzarelly
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • jemne nasekaná petržlenová vňať/bazalka na ozdobu

POSTUP

  • Najprv si pripravte bolonské ragú.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici s ťažkým dnom.
  • Pridajte cibuľu a restujte 5 minút, kým nezmäkne.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a pomocou stierky ho rozlomte.
  • Zvýšte teplotu a nechajte hovädzie mäso variť, kým nezačne hnednúť.
  • Rozdrvte cesnak a rozdrobte kocky hovädzieho bujónu.
  • Pridajte červené víno a niekoľko minút varte.
  • Pridajte drvené paradajky, cukor, worcesterskú omáčku, sušené oregano, talianske bylinky, soľ, korenie a vodu.
  • Priveďte do varu.
  • Prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 2 hodiny, potom pokrievku odoberte a varte ďalších 30 minút, kým omáčka nezhustne.
  • Medzitým si pripravte bešamel.
  • Rozpustite maslo v strednej panvici na stredne nízkej teplote.
  • Pridajte múku a sušenú horčicu a minútu neustále šľahajte.
  • Pridajte ½ šálky mlieka a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pridajte ďalšiu ½ šálky mlieka a šľahajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
  • Pridávajte mlieko po troškách, kým nespotrebujete všetko.
  • Zahrejte a varte 6–8 minút za pravidelného miešania, kým zmes nezhustne.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Predhrejte rúru na 180 ºC.
  • Na dno pekáča s rozmermi 33 x 23 x 7 cm naneste tenkú vrstvu ragú.
  • Pridajte vrstvu plátkov lasagnej.
  • Na lasagne natrite vrstvu ragú a potom pridajte niečo cez šálku bešamelu.
  • Vrstvy opakujte ešte dvakrát.
  • Na 4. vrstvu plátov lasagní nalejte zvyšný bešamel.
  • Posypte tromi syrmi a pečte 30 minút dozlatista.
  • Pred ozdobením petržlenovou vňaťou a podávaním nechajte lasagne 10 minút odstáť.
Zapečené lasagne v zapekacej mise.
www.sprinklesandsprouts.com

Milujete taliansku kuchyňu? Skúšate radi nové variť na zaujímavé pochúťky? Čo tak vyskúšať aj naše ďalšie recepty na lasagne ? S mäsom? So zeleninou? Záleží len na vás.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.