Pre českú kuchyňu sú typické rôzne variácie ovocných knedlí. Väčšina z nás má prelom letných prázdnin a začiatok septembra spojený so slivkami. Skúste tento recept na slivkové knedle zo zemiakového cesta.
Čo budeme potrebovať
- ca. 500 g varených zemiakov v šupke
- 300 g celozrnnej špaldová múka
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 vajce M
- 3,5 g soli
- Slivky
Postup
- Zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno.
- Pridáme múku, soľ a celé vajcia.
- Všetky ingrediencie zmiešame a dôkladne prehniteme.
- Cesto necháme krátko odstáť (asi 5 minút).
- Akonáhle umyjete a vykôstkujete slivky, ihneď ich zabaľte do cesta a vytvarujte knedle.
- Varte ich v mierne osolenej vode 7-8 minút.
- Knedle sa tradične dochucujú mletým makom, cukrom a rozpusteným maslom.
- Ale možno je aj škorica, jogurt, hrudkovitý tvaroh alebo kyslá smotana.
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na sladké plnené knedle !