Plnené zemiakové knedle slivkami

Plnené zemiakové knedle slivkami

Pre českú kuchyňu sú typické rôzne variácie ovocných knedlí. Väčšina z nás má prelom letných prázdnin a začiatok septembra spojený so slivkami. Skúste tento recept na slivkové knedle zo zemiakového cesta.

Čo budeme potrebovať

  • ca. 500 g varených zemiakov v šupke
  • 300 g celozrnnej špaldová múka
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 vajce M
  • 3,5 g soli
  • Slivky

Postup

  • Zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno.
  • Pridáme múku, soľ a celé vajcia.
  • Všetky ingrediencie zmiešame a dôkladne prehniteme.
  • Cesto necháme krátko odstáť (asi 5 minút).
  • Akonáhle umyjete a vykôstkujete slivky, ihneď ich zabaľte do cesta a vytvarujte knedle.
  • Varte ich v mierne osolenej vode 7-8 minút.
  • Knedle sa tradične dochucujú mletým makom, cukrom a rozpusteným maslom.
  • Ale možno je aj škorica, jogurt, hrudkovitý tvaroh alebo kyslá smotana.

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na sladké plnené knedle !

Sladké zemiakové knedličky plnené celou slivkou.
Zdroj: lilvienna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.