Škubánky

Škubánky

Vyskúšaným receptom sú aj zemiakové škubánky, ktoré s obľubou pripravovali už naše prababičky. Ich príprava je jednoduchá a rýchla.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g polohrubá múka
  • mak
  • cukor múčka
  • maslo

Postup

  1. Na škubánky si uvaríme olúpané zemiaky.
  2. Vodu čiastočne zlejeme.
  3. Zemiaky rozšťoucháme na kašu.
  4. Vareškou do nich urobíme niekoľko dier a zasypeme múkou.
  5. Zakryjeme a necháme prepariť.
  6. Potom vymiešame hladkú kašu.
  7. Z kaše vykrajujeme lyžicou malé kúsky, ktoré pečieme buď na panvici, alebo na plechu v rúre.
  8. Škubánky posypeme makom zmiešaným s cukrom a mastíme maslom.

Ale ak chcete skôr slané pokrmy zo zemiakov, skúste obľúbené tradičné zemiakové placky .

Zemiakové halušky s cukrom a makom.
Zdroj: bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.