Vyskúšaným receptom sú aj zemiakové škubánky, ktoré s obľubou pripravovali už naše prababičky. Ich príprava je jednoduchá a rýchla.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg zemiakov
- 300 g polohrubá múka
- mak
- cukor múčka
- maslo
Postup
- Na škubánky si uvaríme olúpané zemiaky.
- Vodu čiastočne zlejeme.
- Zemiaky rozšťoucháme na kašu.
- Vareškou do nich urobíme niekoľko dier a zasypeme múkou.
- Zakryjeme a necháme prepariť.
- Potom vymiešame hladkú kašu.
- Z kaše vykrajujeme lyžicou malé kúsky, ktoré pečieme buď na panvici, alebo na plechu v rúre.
- Škubánky posypeme makom zmiešaným s cukrom a mastíme maslom.
Ale ak chcete skôr slané pokrmy zo zemiakov, skúste obľúbené tradičné zemiakové placky .