Jarný šalát zo zemiakov, reďkoviek a olív

Jarný šalát zo zemiakov, reďkoviek a olív

Toto je skvelá odľahčená alternatíva klasického zemiakového šalátu! Pripravte si ju podľa nášho receptu a uvidíte, že hostia budú nadšení.

INGREDIENCIA

  • 1 kg zemiakov
  • 5 veľkých vajec uvarených natvrdo
  • 110 g čiernych olív
  • 4 reďkovky nakrájané na plátky
  • 6 nakrájaných jarných cibuliek
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Na zálievku:

  • 3 lyžice jablčného octu alebo bieleho vínneho octu alebo podľa chuti
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička soli alebo podľa chuti
  • 1 lyžička korenia alebo podľa chuti

POSTUP

  • Zemiaky umyte.
  • Zemiaky zalejte studenou vodou, vodu osoľte a všetko priveďte do varu.
  • Znížte plameň na mierny a varte, kým nezmäknú, asi 15-20 minút.
  • Dobre sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
  • Akonáhle vychladnú, zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  • Dajte ich do misy spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia a reďkovky a pridajte ich aj do šalátu.
  • Do šalátu dajte aj olivy.
  • Všetko premiešajte.
  • Teraz si pripravte zálievku.
  • Vyšľahajte ocot a horčicu.
  • Za stáleho šľahania pomaly prilievajte olivový olej, kým zálievka ľahko nezemulguje.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Zálievku jemne premiešajte so šalátom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Servírujte!
Zeleninový šalát s olivami v mise s vareškami.
www.cravinghomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.