Syrečkový tatarák s cibuľkou

Syrečkový tatarák s cibuľkou

Úžasný a jednoduchý recept na tvarôžkový tatarák s cibuľkou, ktorý si priatelia tohto aromatického zázraku obľúbia po prvom súste. Rýchla príprava a bežné dostupné suroviny sú jeho ďalšou veľkou výhodou. Tak prečo si ho nepripraviť rovno dnes?

INGREDIENCIA

  • 2 balenia olomouckých tvarôžkov
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 lyžice nakrájané jarné cibuľky alebo pažítky
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • drvená rasca
  • mleté ​​čierne korenie
  • sušené chilli (voliteľné)
  • 1 štipka sušeného tymiánu (voliteľne)
  • soľ podľa chuti
  • starší chlieb na hrianky
  • cesnak na hrianky (voliteľne)

POSTUP

  • Polovicu syrečkov nakrájajte na drobno, druhú polovicu nastrúhajte na hrubom strúhadle, tatarák sa vám lepšie spojí.
  • Menšiu cibuľu nakrájajte aj na drobno a tiež jarnú cibuľku alebo pažítku.
  • Pridajte mleté ​​čierne korenie a rascu, voliteľne chilli a poriadne premiešajte.
  • Nezabudnite pridať aj lyžicu horčice a slnečnicový olej.
  • Nakoniec podľa chuti osoľte.
  • Tatarák môžete podávať ihneď, ale keď ho necháte 2 hodiny odležať pri izbovej teplote, bude ešte lepšie.
  • Podávajte na opečených hriankach, na ktoré podľa chuti môžete rozotrieť cesnak.
Dve hrianky obložené syrečkovým tatarákom.
www.recepty.simaco.sk

Na vyprážanie tvarôžkov sa môžu hodiť panvice s Thermo-Spotom. Mrknite na recenzie panvíc Tefal a nechajte sa inšpirovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.