Úžasný a jednoduchý recept na tvarôžkový tatarák s cibuľkou, ktorý si priatelia tohto aromatického zázraku obľúbia po prvom súste. Rýchla príprava a bežné dostupné suroviny sú jeho ďalšou veľkou výhodou. Tak prečo si ho nepripraviť rovno dnes?
INGREDIENCIA
- 2 balenia olomouckých tvarôžkov
- 1 menšia cibuľa
- 3 lyžice nakrájané jarné cibuľky alebo pažítky
- 50 ml slnečnicového oleja
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- drvená rasca
- mleté čierne korenie
- sušené chilli (voliteľné)
- 1 štipka sušeného tymiánu (voliteľne)
- soľ podľa chuti
- starší chlieb na hrianky
- cesnak na hrianky (voliteľne)
POSTUP
- Polovicu syrečkov nakrájajte na drobno, druhú polovicu nastrúhajte na hrubom strúhadle, tatarák sa vám lepšie spojí.
- Menšiu cibuľu nakrájajte aj na drobno a tiež jarnú cibuľku alebo pažítku.
- Pridajte mleté čierne korenie a rascu, voliteľne chilli a poriadne premiešajte.
- Nezabudnite pridať aj lyžicu horčice a slnečnicový olej.
- Nakoniec podľa chuti osoľte.
- Tatarák môžete podávať ihneď, ale keď ho necháte 2 hodiny odležať pri izbovej teplote, bude ešte lepšie.
- Podávajte na opečených hriankach, na ktoré podľa chuti môžete rozotrieť cesnak.
Na vyprážanie tvarôžkov sa môžu hodiť panvice s Thermo-Spotom. Mrknite na recenzie panvíc Tefal a nechajte sa inšpirovať!