Ochutnajte túto delikatesu, ktorá sa skvele hodí k pivu či vínu. Poteší aj odporcov typickej vône tvarôžkov, pretože tu nie je veľmi cítiť.
INGREDIENCIA
- 2 balenia olomouckých tvarôžkov
- 1 väčšia cibuľa
- 1 balenie sušených paradajok v oleji
- mleté chilli podľa chuti
- 100 ml slnečnicového oleja
- 3 guličky nového korenia
- 1 bobkový list
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 štipka soli
- olej zo sušených paradajok podľa potreby
POSTUP
- Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a sušené paradajky na kúsky.
- Do hrnca dajte zahriať slnečnicový olej, pridajte nakrájanú cibuľu, sušené paradajky, mleté čili, korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, a olej zo sušených paradajok.
- Ohrievame na miernom ohni asi 10 minút pri teplote do 90 °C.
- Nesmie sa to vyprážať!
- Nechajte vychladnúť.
- Tvarôžky nakrájajte na štvrťky a pridajte k vychladnutej zmesi.
- Dobre premiešajte.
- Naplňte do pohárov a zalejte zvyšným olejom.
- Uzavrite a dajte do chladničky minimálne na týždeň.
- Podávajte k pivu, vínu alebo len ako chuťovku na návštevu.
- Užite si to!