Nakladané tvargle

Nakladané tvargle

Ochutnajte túto delikatesu, ktorá sa skvele hodí k pivu či vínu. Poteší aj odporcov typickej vône tvarôžkov, pretože tu nie je veľmi cítiť.

INGREDIENCIA

  • 2 balenia olomouckých tvarôžkov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 balenie sušených paradajok v oleji
  • mleté ​​chilli podľa chuti
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 3 guličky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 štipka soli
  • olej zo sušených paradajok podľa potreby

POSTUP

  • Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a sušené paradajky na kúsky.
  • Do hrnca dajte zahriať slnečnicový olej, pridajte nakrájanú cibuľu, sušené paradajky, mleté ​​čili, korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, a olej zo sušených paradajok.
  • Ohrievame na miernom ohni asi 10 minút pri teplote do 90 °C.
  • Nesmie sa to vyprážať!
  • Nechajte vychladnúť.
  • Tvarôžky nakrájajte na štvrťky a pridajte k vychladnutej zmesi.
  • Dobre premiešajte.
  • Naplňte do pohárov a zalejte zvyšným olejom.
  • Uzavrite a dajte do chladničky minimálne na týždeň.
  • Podávajte k pivu, vínu alebo len ako chuťovku na návštevu.
  • Užite si to!
Naložené syrečky v pohároch.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.