Táto jahodová bublanina je plná čerstvých jahôd je jedným z najjednoduchších a najchutnejších dezertov, aké kedy urobíte.
Čo budeme potrebovať
- 180 g hladkej múky
- 1½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 6 lyžíc nesoleného masla, zmäknutého
- 120 g cukru
- 1 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 60 ml mlieka
- 300 g jahôd, olúpaných a rozpolených
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a formu vymažte maslom.
- V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- V mise ušľahajte maslo a cukor.
- Pridajte vajcia a vanilku a šľahajte na nízku rýchlosť, kým sa dobre nespoja.
- Postupne pridávajte múčnú zmes striedavo s mliekom a šľahajte na nízke otáčky do hladka.
- Cesto preložíme do pripravenej formy a uhladíme stierkou. Hore naskladajte jahody reznou stranou dole tak, aby úplne zakryli cesto
- Jahody posypte 2 lyžicami cukru.
- Pečte desať minút, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte, kým koláč nie je ľahko zlatistý a špajle nevyjde čistá, asi hodinu.
- Tortu necháme vychladnúť v plechu.