Bublanina z jahôd

Bublanina z jahôd

Táto jahodová bublanina je plná čerstvých jahôd je jedným z najjednoduchších a najchutnejších dezertov, aké kedy urobíte.

Čo budeme potrebovať

  • 180 g hladkej múky
  • 1½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 6 lyžíc nesoleného masla, zmäknutého
  • 120 g cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 60 ml mlieka
  • 300 g jahôd, olúpaných a rozpolených

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a formu vymažte maslom.
  • V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • V mise ušľahajte maslo a cukor.
  • Pridajte vajcia a vanilku a šľahajte na nízku rýchlosť, kým sa dobre nespoja.
  • Postupne pridávajte múčnú zmes striedavo s mliekom a šľahajte na nízke otáčky do hladka.
  • Cesto preložíme do pripravenej formy a uhladíme stierkou. Hore naskladajte jahody reznou stranou dole tak, aby úplne zakryli cesto
  • Jahody posypte 2 lyžicami cukru.
  • Pečte desať minút, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte, kým koláč nie je ľahko zlatistý a špajle nevyjde čistá, asi hodinu.
  • Tortu necháme vychladnúť v plechu.
Nadýchané cesto posypané práškovým cukrom.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.