Slivková nátierka s čokoládou

Slivková nátierka s čokoládou

Veľmi chutná ovocná nátierka zo sliviek sa hodí ako náplň do buchiet, knedlí, ale aj ako poleva na koláč alebo k mäsu.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg sliviek, vykôstkovaných
  • 100 g čokoláda na varenie (44%)
  • 500 g cukru krupica
  • 100 g holandského kakaa
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 100 ml rumu

Postup

  1. Umyté a vykôstkované slivky pokrájame, vložíme do hrnca, zastrekneme pár kvapkami vody a povaríme do mäkka.
  2. Potom ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
  3. Vedľa v mise si zmiešame cukor, kakao, vanilkový cukor, pridáme do slivkovej zmesi a necháme rozpustiť za stáleho miešania.
  4. Čokoládu na varenie nalámeme na kocky a pridáme do zmesi, kde necháme rozpustiť a prevaríme za stáleho miešania 5 minút.
  5. Nakoniec pridáme rum, premiešame a plníme do umytých pohárov.
  6. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri 80 ° C 15 minút.
  7. Ak uchováte v chladničke, nemusí sa sterilizovať.

S touto ovocnou nátierkou si pripraviť tento recept na hovädzí steak !

Slivková nátierka s čokoládou.
Zdroj: gourmandeinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.