Veľmi chutná ovocná nátierka zo sliviek sa hodí ako náplň do buchiet, knedlí, ale aj ako poleva na koláč alebo k mäsu.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg sliviek, vykôstkovaných
- 100 g čokoláda na varenie (44%)
- 500 g cukru krupica
- 100 g holandského kakaa
- 1 ks vanilkového cukru
- 100 ml rumu
Postup
- Umyté a vykôstkované slivky pokrájame, vložíme do hrnca, zastrekneme pár kvapkami vody a povaríme do mäkka.
- Potom ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
- Vedľa v mise si zmiešame cukor, kakao, vanilkový cukor, pridáme do slivkovej zmesi a necháme rozpustiť za stáleho miešania.
- Čokoládu na varenie nalámeme na kocky a pridáme do zmesi, kde necháme rozpustiť a prevaríme za stáleho miešania 5 minút.
- Nakoniec pridáme rum, premiešame a plníme do umytých pohárov.
- Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri 80 ° C 15 minút.
- Ak uchováte v chladničke, nemusí sa sterilizovať.
S touto ovocnou nátierkou si pripraviť tento recept na hovädzí steak !