Výborné rožky s mandličkami sú perfektnou pochúťkou a spestrením pre čajový (alebo kávový) večierok s vašimi priateľmi. Vďaka úžasným ingredienciám sú maslovo jemné a plné orechovej chuti.
Čo budeme potrebovať
- 150 g masla (izbové teploty)
- 170 g kryštálového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- Lyžička mandľového extraktu
- 650 g hladkej múky
- 250 g mandľovej múky (alebo mletých mandlí)
- 60 g práškového cukru (na posypanie)
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Vo veľkej mise si vyšľaháme maslo a cukor do svetlej a nadýchanej zmesi
- Potom pridáme oba extrakty a premiešame
- Pridáme hladkú múku a mandľovú múku a všetko spolu dôkladne premiešame
- Odoberieme si z cesta veľkú lyžicu (bude mierne drobivé) a vyvaľkáme si z neho malú guličku, a potom ju vytvarujeme do tvaru polmesiaca
- Mandľový rožok položíme na plech vyložený papierom na pečenie
- Plech s mandľovými cukrovinkami vložíme do predhriatej rúry
- Rožky pečieme na 160 stupňov po dobu 15 až 20 minút, kým nebudú zlatohnedé
- Po vybratí rožky poprášime práškovým cukrom alebo ich vsypeme do misy v práškovým cukrom av cukre ich obalíme
- Ak chceme tento recept na mandľové rožky ešte viac vyšperkovať, tak ich po vychladnutí necháme vychladnúť a potom ich z polovice namáčame v rozpustenej čokoláde
- Nakoniec necháme čokoládu stuhnúť
Cesto na rožky môžete chladiť až 24 hodín, ale pred tvarovaním a pečením ho necháme ohriať na izbovú teplotu.
Tieto mandľové rožky je možné dobre zamraziť, a to až na 1 mesiac. Zmrazte ich vo vzduchotesných mraziacich vreckách na zips alebo vo vzduchotesných mraziacich boxoch.
Toto cesto by malo byť trochu drobivé. Ak pri stlačení v päste drží pohromade, môžete ho používať tak, ako je.
Ak nie, vyskúšajte jeden alebo viacero z týchto tipov.
Uistite sa, že začínate maslom izbovej teploty.
Cesto miešame o niečo dlhšie pomocou stojacieho mixéra alebo ručného elektrického mixéra.
Po lyžiciach pridávajte mlieko alebo mandľové mlieko, kým sa cesto nespojí, ako má.
Skvelé náhradky v recepte
Použite vegánske maslo
Do cesta pridajte štipku škorice
Obaľte ich vo vanilkovom cukre
Pokvapkáme ich rozpustenou čokoládou
Nahraďte 2 lyžice mandľovej múky nahrubo nasekanými mandľami
Nahraďte mandľový extrakt likérom amaretto