Zdravé mandľové rožky

Zdravé mandľové rožky

Orieškové, sladké s nádychom horkej horkej čokolády, tieto rožteky s mandľami a celozrnnej múky sú perfektnou sviatočnou pochúťkou. Pridajte si na svoj sviatočný stôl túto fit dobrotu bez spracovaných cukrov, len z tých najlepších surovín a maškrtte úplne bez viny.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g celozrnnej múky (napríklad špaldovú múku)
  2. 125 g mletých mandlí
  3. Štipka himalájskej soli
  4. Vajcia izbovej teploty
  5. 2 lyžice extra panenského kokosového oleja (rozpusteného a ochladeného)
  6. 4 lyžice javorového sirupu (alebo medu)
  7. Lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu

  1. Lyžica extra panenského kokosového oleja (rozpusteného a ochladeného)
  2. Lyžička kakaového prášku
  3. Lyžica javorového sirupu (alebo medu)

Postup

  1. Rošt umiestnime doprostred rúry a tú zahrejeme na 180 stupňov
  2. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie
  3. Do malej misy pridáme celozrnnú múku a mleté mandle
  4. Pridáme soľ a všetko premiešame
  5. Vo veľkej mixovacej miske rozšľaháme vajcia pomocou elektrického mixéra, kým nebude nadýchané
  6. Pridáme 2 lyžice rozpusteného a vychladnutého kokosového oleja, 4 lyžice javorového sirupu a 1 lyžičku vanilkového extraktu
  7. Všetko premiešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja
  8. Pridáme zmes suchých ingrediencií a pokračujeme v miešaní pomocou elektrického mixéra, kým nevznikne cesto
  9. Pomocou lyžičky odoberieme kúsok cesta a vytvarujeme z neho rožok a ten ohneme do tvaru polmesiaca a položíme ich na papier na pečenie na plechu
  10. Mandľové rohlíčky pečieme dozlatista po dobu 12–15 minút
  11. Po vytiahnutí z rúry by mali byť trochu mäkké na dotyk
  12. Rožteky vyberieme z rúry a necháme ich pár minút vychladnúť na plechu
  13. Potom ich presunieme na mriežku, aby úplne vychladli
  14. Pripravíme si kakaovú polevu z tmavej čokolády
  15. Do malej misky pridáme 1 lyžicu rozpusteného kokosového oleja, 1 lyžicu kakaového prášku a 1 lyžicu čistého javorového sirupu alebo medu
  16. Použijeme metličku a miešame, kým nezískame peknú a jednotnú textúru
  17. Každý rožok ponoríme do kakaovej polevy a položíme ich späť na mriežku, aby horká čokoláda stuhla
Rožky zo špaldovej múky a kusy mandlí.
Zdroj: foodbymars.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.