Croissant s mandľovou náplňou

Croissant s mandľovou náplňou

Pokiaľ máte 20 minút času, tak máte všetko čo k tomuto receptu na rožky s mandľovou náplňou potrebujte! Táto ľahká dobrota vyzerá, ako by pochádzala z jednej z francúzskych cukrární a chutia úplne rovnako!

Čo budeme potrebovať

Na mandľový krém

  1. 45 g veľmi mäkkého masla
  2. 60 g krupicového cukru
  3. Veľké vajcia
  4. 5 ml vanilkového extraktu
  5. 2 ml mandľového extraktu
  6. 60 g mandľovej múky
  7. 15 g hladkej múky

Na potretie

  1. Veľké vajcia
  2. Lyžička vody

Na croissanty

  1. 500 g balenia kupovaného lístkového cesta

Na ozdobu

  • 120 g plátkov mandlí
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie
  3. Na mandľový krém si zmiešame maslo a cukor v stredne veľkej miske
  4. Všetko spolu dobre prešľaháme
  5. Pridáme vajcia a extrakty a znovu šľaháme do hladka
  6. Pridáme mandľovú múku a miešame, aby sa spojila
  7. Pridáme hladkú múku a znova miešame, kým zmes nebude hladká
  8. Na potretie si zmiešame vajcia a 1 lyžičku vody v malej miske
  9. Intenzívne miešame vidličkou, kým sa ingrediencie dobre nespoja a dáme bokom
  10. Na croissanty si rozmrazené (ale ešte studené) lístkové cesto rozložíme na pracovnú plochu
  11. Cesto nakrájame na 3 rovnako veľké obdĺžniky
  12. Každý obdĺžnik rozrežeme na 2 dlhé trojuholníky
  13. Na široký koniec každého trojuholníka navrstvíme 2 lyžičky mandľového krému a cesto ním potrieme
  14. K zvyšnému krému pridáme jednu polievkovú lyžicu mlieka a dáme bokom
  15. Cesto zrolujeme do tvaru croissantu
  16. Všetky croissanty umiestnime na pripravený plech
  17. Každý croissant potrieme vajíčkom
  18. Vložíme ich do predhriatej rúry a pečieme 15 minút
  19. Rožky s mandľami vyberieme z rúry a potrieme ich zriedeným krémom
  20. Každý croissant posypeme malou lyžicou nakrájaných mandlí
  21. Vrátime ich do rúry na ďalších 5–7 minút alebo, pokiaľ nie sú zlatohnedé
  22. Vyberieme ich z rúry a presunieme na chladiacu mriežku a necháme ich na 10 minút vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom

Vychutnajte si tento perfektný recept s našou domácou marmeládou z černíc ! Urobte si váš deň ešte krajší!

Zároveň croissanty neodmysliteľne patria ku každému nedeľnému brunchu. Že neviete čo to je? Nevadí pozrite sa na tieto recepty na brunch , kde sa dozviete aj čo tento názov znamená a inšpirujte sa s nami.

Nadýchané rožky z lístkového cesta s mandľovou náplňou.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.