Jáhlové knedle

Jáhlové knedle

Vegánske guličky z pšenice sú chrumkavé zvonku a lahodne mäkké vo vnútri. Tento recept je plný aromatického korenia, ako je paprika, kurkuma a chilli. Super zdravá desiata, ktorá je pripravená bez vyprážania, len v teplovzdušnej rúre.

Čo budeme potrebovať

  1. 175 g pšeno
  2. 480 ml vývaru
  3. Lyžica mletej červenej papriky
  4. Lyžička kurkumy
  5. Lyžička chilli pasty
  6. Lyžica mletého koriandra
  7. 25 g polohrubej múky
  8. Lyžica ľanových semienok

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si pripravíme zeleninový vývar
  2. Do vývaru pridáme pšeno a privedieme ich do varu
  3. Jáhly varíme asi 10 minút
  4. Po 10 minútach zložíme hrniec s pšeno z platne a necháme ich ešte 10 minút stáť s pokrievkou mimo platne
  5. Medzitým zmiešame 1 lyžicu mletého ľanového semienka s 3 lyžicami vody
  6. Dobre spolu prešľaháme vidličkou a dáme bokom
  7. Akonáhle pšeno absorbujú všetku vodu, pridáme múku a zmes ľanových semienok, papriku, kurkumu, chilli pastu, koriander a podľa chuti soľ a korenie
  8. Dobre premiešame a odstavíme nabok, kým zmes úplne nevychladne
  9. Zapneme si rúru na 200 stupňov v režime horúceho vzduchu
  10. Potom rukami z pšeno zmesi vytvarujeme guľu
  11. Guľôčku umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a postup opakujeme aj so zvyšným cestom
  12. Umiestnime guličky do rúry
  13. A pečieme ich po dobu 10 minút
  14. Jáhlové knedličky podávame s dipom a šalátom podľa vlastného výberu (pozrite sa do sekcie TIP a vyberte si jeden z lahodných receptov na šalát, ktorý sa ku knedličkám z pšenov perfektne hodí)

Ihlové knedličky môžete pridať napríklad k tomuto jednoduchému jarnému šalátku z reďkoviek alebo nimi nahradiť mäso v týchto lahodných receptoch na bunbo nam bo šaláty s ryžovými rezancami .

Úžasné knedličky s pšeno šalátkom a dipom.
Zdroj: kellygibney.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.